lördag 30 april 2011

Älskade underbara morgon !!

I kväll blir det fest ! Grilla, vina och bara ha det gött i glada vänners lag...Tanken är ju att vi ska sitta ute så jag hoppas verkligen det underbara vädret håller i sej.
I dag är fan en fantastisk dag...allt känns bara såå bra !!
(undar hur det känns i möra..?) ^^
Önskar alla en trevlig valborg !!

onsdag 27 april 2011

Personalmötesdag kan bara betyda en sak...

HUVUDVÄRK !! Det spelar ingen roll om det är ett lugnt p-möte eller ett totalt kaos..denna jävla huvudvärk kommer alltid som ett brev på posten framåt eftermiddagen. Förbannelse !!
I övrigt en fantastisk dag... va nyss och handlade och för första gången på länge slog godissuget till som en blixt från klar himmel..jag kunde inte stå emot !! Så, resultatet är nu att ja sitter här och dricker kaffe och svullar...nom, nom !!

Nu ska ja försöka röja undan lite tills festen på Valborg så det inte är så mycket att försöka hinna i morgon. För i morgon ska ja träffa bästaste Hella också minsann...det va evigheter sen vi hade en rejäl pratomalltmellanhimmelochjordträff !!

Nehepp, lite städ nu då och sen förhoppningsvis däcka med gullrumpan framför
en film i soffan. Gött Mos !

måndag 25 april 2011

Biverkningar ?

Säkert..men min vanliga otur så är det nog så. Har varit sjuuukt trött i dag. Gäspat sen ja vaknade i morse...ett litet lätt illamående ligger och pyr också. Lite sådär lagom mycke för att man ska känna av det..Men det går väl över hoppas ja ! :)

Var iväg till Kråka en sväng på förmiddagen med Danne och Elli och kollade på cross...jag fattade typ inget...inte mer än att dom åkte runt, runt och det såg livsfarligt ut. Men va fasen det va la trevligt ändå...och så luktade det gott :)

söndag 24 april 2011

Glassig dag..

Idag har varit en BRA dag ! Känns inte som jag gjort ett skit egentligen..inte hemma i alla fall. Men det känns skönt i alla fall..för det betyder att ja har prioriterat viktigare saker än städning ;)
På förmiddan va vi och käka glass på Wallmans..mysigt ! Men dom hade bara en sorbet..och den smaka apa.
På eftermiddagen åkte Tuva och jag till mammi och pappi och åt grillad oxfilé, rostade grönsaker och massa annat gottigt..Påskharen hade visst varit där också som tur va, så Tuva hittade (efter febrilt letande) ett ägg :)

Slänger in en bild som inte alls har med sammanhanget att göra...men jag blir glad av den !! De fina små tjejerna..bästisarna..:)

Ps: Jag tror att ja hörde en orm idag !! Kan det va så?! Det har ju varit varmt liksom...Hujedamej!!! Ds.


lördag 23 april 2011

Håhåjaja..

Botten är nu snuddad och lämnad...Efter att ha mått dåligt i ett par år gick det i torsdags morse på jobbet inte att trycka in det längre i kroppen. Jag fick kasta mej i bilen och åka hem..grinandes...Ringde min bästa Hella (TACK!) och fortsatte grina..ringde vårdcentralen och fick en akuttid. Fy fan alltså..varför i helvete har ja väntat med det ?! Har hela tiden slagit bort det med.."det går över" Ibland är det inte alltid bra att va envis. Jag är glad att jag fick den hjälp jag behövde (från alla håll och kanter) och även att ja bara ätit medicinen i två dagar nu så känns det på nåt konstigt sätt bättre...som att jag nånstans inom en snar framtid kommer kunna va den jag vill vara, den jag vet att jag nånstans därinne är !
Jag älskar dej Hella !! Tack för all hjälp :)
Och jag älskar Danne och barnen såklart..även om deras hjälp är på ett helt annat sätt...
Fan man skulkle kunna tro att ja har vunnit en Oscar..vilket tal ! Och på ett sätt har jag det också..fast i vänskap och kärlek !!

tisdag 19 april 2011

Frisk luft gör en trött kan ja lova

Trädgårdsarbete har stått på schemat så gott som hela dan. Krattat och eldat...och grillat korv såklart ! Jag hade egentligen verkligen behövt dammsuga inne..blir ju en hel del sant från vissa små liv som springer ut och in..men fy för den lede va trist det är att va inne !
I morgon väntar ett kvällspass på jobbet...totalt osugen faktiskt...livslång semester skulle ja vilja ha just nu. Bara jobba lite när andan faller på liksom :)
Det är ju min Tuvavecka nu och det suger verkligen att inte få va med henne hela tiden då...

Plockat lite vitsippor i trädgården...som fick agera yoghurt när de lekte affär..(?)

Mitt älskade lilla troll !!

måndag 18 april 2011

Inomhus ? Idag ? Nej tack...

Jag tror inte att jag är ensam om jag uttrycker mej : Vilken jävla fantastisk dag !! Strålande sol, lagom varmt och helt vindstilla...Riktigt underbart vårväder med andra ord !
Vi har varit ute så gott som hela långa dan idag... På förmiddan, efter utrotning av diskberget så gick Danne och ja ut och krattade löv..till och med det va kul i det fantastiska vädret. På eftermiddan tog vi en promenad till dagis och hämtade underbaringarna. När vi kom hem igen så va vi ute ända tills klockan egentligen va läggdags för vissa...En rejäl utedag. Och man blir ju så härligt trött när man har varit ute en hel dag...Eller är det kanske inbillning att man
blir trött av frisk luft ?

I morgon ska här eldas och grillas korv...så ja hoppas vädret håller i sej :)

Dom små hjälpredorna...


Det där med att "åka med" när det skulle köras löv till eldhögen va en riktig höjdare !

lördag 16 april 2011

Määäh !!

Har nu legat i soffan så gott som hela dagen och frusit...det suger ! Ont i ryggen har ja fått också...Förbannelse... I morgon vill ja verkligen må bättre, för det här med att ligga en hel dag är verkligen inte min grej...

Vilken helvetesnatt !

Puh, snart får ja gå hem från jobbet ! Har haft en natt skapad av han med horn och treudd en trappa ner... Inte själva jobbnatten i sej..den har varit lika lugn och fridfull som vanligt..alla sover gott, det är jag som är problemet.. För det första så har ja feber (lite bättre nu dock) så efter ja hade gjort allt ja skulle i städväg och matlagning här tog ja lite te och satte mej i soffan .. i ett febertöcken...Alla ljud runtomkring blir liksom annorlunda och högre på nåt sätt när man har lite feber... Tilläggas bör att jag igår såg Paranormal Activity 1 och 2 och tyckte dom va ganska löjliga faktiskt. Men det va väl för att ja har hört att dom ska va "såå himla läskiga". Jag "tyckte dom va ganska löjliga"...ända tilld då jag satte mej i soffan.. Jag hade helt glömt bort att våra frysar låter som demonen i filmen... Så här satt ja alltså..i mitt feberrus och hörde demoner mitt i natten...Helt normalt om du frågar mej..:)

Nu är det två timmar kvar tills morgonpersonalen kommer och jag har aldrig längtat så mycke !! Jag ska ta min sjuka kropp och sova bort hela jävla dan idag ! Danne är ju ändå inte hemma, för han skulle till annan ort och kolla cross..så jag behöver inte va social och trevlig ett enda dugg idag..som tur är. Klart det hade varit trevligt med lite sällskap i sängen en stund på morgonen..men va fan...jag överlever nog. Ha en bra dag alla söta !

fredag 15 april 2011

Morgonstund..

I dag när ja vaknade vid 7 ( som vanligt när ja vet att ja skulle kunna få sova hela dan ) så sken solen som på en riktig sommardag...åh bara åh !! Så underbart att studsa upp när det är ljust ute. Helt plötsligt då så gör det inget att det är i ottan och ingen annan är vaken...
Om man nu ska va pessimist och verkligen leeeta efter nåt negativt med att våren är här med stormsteg...: badsäsongen närmar sej... Hej, vassen 2011 !

Ha en fin dag och njut av solen !

torsdag 14 april 2011

Kollade igenom mobilen...

....och insåg att ja faktiskt hade lite kort ( av kass kvalitutta ) där.
Många va så hemskt dåliga så ja fattar inte ens varför ja har fotat...plus att ja tror att ett visst Gryn har fotat med min mobil medans ja har styrt med annat, för det fanns väldigt mycke närbilder på en bekant liten baby Anabelle...

Vi har varit på kalas hos världens bästa gudbarn...och Tuvas allra, allra bästa vän i hela världen (som hon säger) Dom är så söta när dom träffas !

Vi har bakat kakor...ett fantastiskt lätt recept som ja hittade i en tant-tidning på jobbet..som maräng, fast ändå inte..med choklad och kokos i. Jättegoooda !


Jag har varit på kryssning med min fina Hella...Jag trodde innan att jag skulle avlida redan på bussresan upp till huvudstaden, men som ni märker så lever ja faktiskt än.


Vi har vårstädat altanen...för framtida grillning i sommar. Halva är klar..den andra halvan är full med bråte...

Och så har ja såklart njutit av vårsolen...som ja tror det allra flesta gjorde den där dagen när det faktiskt va riktigt varmt.


söndag 10 april 2011

Måndag i morgon.. Hatar !!

Helgen är snart slut och när jag har lämnat Tuva på dagis i morgon så går det en hel vecka tills jag får träffa henne igen. Visst är det skönt att inte behöva studsa upp på morgonen (även om ja alltid vaknar tidigt), och visst blir tvätthögen mindre, det ligger inte leksaker överallt osv..men det tär verkligen i ett mammahjärta att vara utan sitt barn !! Nu jobbar jag som tur är väldigt mycket just den veckan jag inte har Tuva här som tur är..men i alla fall. Jag jobbar ju hennes vecka också liksom :( Jag skulle verkligen behöva ett dagjobb så att ja i alla fall hinner träffa henne varenda dag i veckan....på tider hon är vaken. Suck ! Klagomuren nästa...

fredag 8 april 2011

Bloggtorka är en underdrift gällande min blogg för tillfället...Men varför skriva bara "för att"? Eller vill ni kanske veta att magsjukan har härjat här ? Att jag har en trotsig 4-åring som bara skriker "nej" om det mesta ? Jobbigt, men hon är go när hon är på rätt humör som tur är :)
Vill gärna blogga med bilder om det roliga jag gjort...men jag har inga !! I korthet har ja varit på kryssning med tre trallande töser och så har ja varit på 30-års fest hos fina Lotta. Men som sagt...inga bilder :(
Btw så letar jag efter ett dagjobb också...om nu det kanske kan vara intressant att veta :)
Nu tar ja verkligen helg..för i kväll står Danne för matlagningen...så efter ja har städat klart här snart så ska ja slänga upp fötterna på soffbordet och bara njuta av att titta på när någon annan fixar krubbet !
Ha en fin helg alla söta !